עריכת ייפוי כוח מתמשך ע"י עורך דין מוסמך – תדאגו לעתיד שלכם!

תוכן עניינים

חשיבות עריכת ייפוי כוח מתמשך על ידי עו"ד מומלץ ומוסמך כתחליף למינוי אפוטרופוס

כבר בתחילה אדגיש כי משרד עו"ד אביתר ידעי מעניק שירותי עריכת ייפוי כוח מתמשך בשומרון,  בכפר סבא, רעננה ובכלל הסביבה. בשל הנסיבות המיוחדות הכרוכות בעריכת ייפוי הכוח כגון , גיל הממנה המבוגר, אולי חולה , זקן, בעל קשיי ניידות, אדם מאושפז , מתגורר בבית אבות וכו… ישנם מקרים בהם יערכו הפגישות בבית הלקוח לבקשתו ולא במשרדנו.

נושא ייפוי הכוח המתמשך הינו רחב ביותר ונוגע בהמון נקודות. במאמר קצר זה אנסה לתת את עיקרי הנקודות שייתנו לכם להבין מדוע כל כך חשוב לערוך ייפוי כוח מתמשך כתחליף מעולה ונדרש למינוי אפוטרופוס.

 

 

אז מה זה ייפוי כוח מתמשך לפי חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ"ב-1962?

בשנת 2016 נכנס תיקון 18 לחוק הכשרות. התיקון קבע והעניק אפשרות לעריכת ייפוי כוח מתמשך. ייפוי הכוח אינו מסמך פשוט כפי שניתן לחשוב אלא מסמך ארוך ומפורט בו הממנה- האדם המעוניין לדאוג לעתידו, מפרט כמה שיותר מהם רצונותיו העתידיים כשלא יוכל לקבל החלטות מאותם אלו שהוא מייפה את כוחם לדאוג לו.

ייפוי כוח מתמשך בכפר סבא
ייפוי כוח מתמשך – דאגה לעתיד יקירכם

לרוב מדובר באנשים מבוגרים או צעירים אשר מבקשים לדאוג לכך כי לאחר שלא יוכלו לקבל החלטות, אם בשל מחלת אלצהיימר או כל מחלה מוחית או נפשית אחרת, אם בשל אירוע מוחי וכד', יהיה מי שידאג להם הן בפן הכספי הן בפן האישי והן בפן הרפואי. לצורך כך הם מייפים את כוחו או כוחם של אלו שהם מאמינים שידאגו להם בעת הצורך. לרוב הם מסמכים את בני המשפחה, ילדים, נכדים, בני זוג ולעיתים הם מסמיכים אנשי מקצוע כגון רו"ח, רופאים, עו"ד וכו.. המשותף ביניהם הוא שהם סומכים על אותו מיופה כוח שידאג לכל ענייניהם.

 

למה כדאי לערוך ייפוי כוח מתמשך ע"י עו"ד מומלץ ומוסמך בשומרון וכפר סבא ולא למנות אפוטרופוס?

בעבר, בטרם ניתנה האפשרות לערוך ייפוי כוח מתמשך, כאשר אדם איבד את יכולותיו "להבין בדבר" ומבחינה משפטית לא יכול להיות אחראי על החלטותיו, היו המערכות הבנקאיות, הפיננסיות והלאומיות עוצרות את כל התנהלותו וזאת על מנת להגן עליו, על רכושו ועל גופו. במצב זה היו נדרשים אוהביו, משפחתו וכל בעלי העניין לפנות לבית המשפט בבקשה למנות אפוטרופוס שייכנס בנעלי החולה ויפעל לטפל בכל צרכיו. הליך מעיין זה עולה כסף אותו נאצלו המשפחה לשלם ובמקרים רבים למרות בקשותיהם, בית המשפט מחליט למנות אפוטרופוס חיצוני/מקצועי ולא את בני המשפחה.

מצב זה גרם לחיכוכים רבים בין המשפחה לבין המערכת כאשר המשפחה מצד אחד טוענת כי היא זו שיודעת מה הכי טוב לחולה ומצד שני המערכת אשר טוענת אותו הדבר.

בית המשפט בתווך מנסה להבין מה היו רצונותיו של החולה בטרם איבד את דעתו ומנסה לתת החלטות והכרעות בהתאם לכך

מיותר לציין כי במקרים מעיין אלו הוצאות המשפחה רבות הן על שכר טרחה והן על יועצים רפואיים, אקטוארים וכו והן על הפסד ימי עבודה.

בשל המפורט לעיל העניק המחוקק פתרון במסגרתו יערוך הממנה ייפוי כוח מתמשך מבעוד מועד ובעודו צלול,  בו יפרט את כלל רצונותיו ואת הגורם אותו הוא מסמיך כי יטפל בו באם ח"ו יקרה אירוע בשלו לא יוכל לקבל החלטות יותר. במקרה כזה ייכנס מיופה הכוח לנעליו ויעניק לו טיפול בו ובענייניו בדיוק כפי שהיה רוצה וכפי שציווה בייפוי הכוח.

השינוי הגדול: מיופה הכוח מתחיל את תפקידו ע"פ הוראות ייפוי הכוח המתמשך ובאישור של האפוטרופוס הכללי במשרד המשפטים בלבד וללא צורך בבית משפט כלל!

 

עריכת ייפוי כוח מתמשך – במה הוא עוזר ולמה הוא מתייחס?

לצורך עריכת ייפוי הכוח, צריך האדם המייפה להיות צלול בדעתו ובעל כשרות משפטית. האחריות לוודא כי המצב באמת כך מוטלת על עורך הדין שעורך את ייפוי הכוח וקיבל הסמכה מפורשת לכך מאת משרד המשפטים. לא כל עו"ד יכול לערוך את המסמך אלא רק כזה שעבר הכשרה מיוחדת והוסמך לכך!

המסמך שיערך ויוגש להפקדה אצל משרד המשפטים הוא ארוך ומפורט. במסמך ניתנת התייחסות למינוי בנושאים הבאים:

  • מינוי לצרכים כלכליים- ממוניים.
  • מינוי לצרכים אישיים.
  • מינוי לצרכים רפואיים.

 

ייפוי כוח מתמשך לנושאים ממוניים:

הממנה יכול למנות אדם אחד או יותר לפי בחירתו אשר ייכנס בנעליו ויפעל בשמו בכל הקשור לכסף ורכוש. לדוגמא: ניהול חשבון בנק, הוצאה והפקדה, ניהול השקעות, מכירת נכסים, רכישת נכסים, מתנות, הלוואות, פנסיות וקרנות וכו.. ויוער כי החוק מפרט מהם הגבלות בכל נושא ומתי צריך לפנות לבית המשפט אבל הרעיון ברור. בשביל הדוגמא, גם אם מיפה הכוח הסמיך את בנו למכור נכס בבעלותו, ללא אישור בית המשפט לא ניתן לעשות כן.

 

ייפוי כוח לנושאים אישיים:

הממנה יכול ליפה את כוחו של אדם אחד או יותר לקבל החלטות בשמו בכל הקשור לנושאים האישיים שלו כגון העברה לבית אבות, מקום מגורים, נושאים דתיים, ביקורים, טיולים וכו.. גם כאן היריעה רחבה ובמאמר זה על ייפוי כוח מתמשך נגעתי רק בכמה נקודות חשובות.

 

ייפוי כוח לנושאים רפואיים:

הממנה יכול ליפה את כוחו של אדם אחד או יותר בכל הקשור להחלטות רפואיות הנוגעות אליו.

יודגש כבר עתה כי ייפוי הכוח לא יכול לחול על נושאים המדוברים בחוק החולה הנוטה למות תשס"ו-2005 ולכן לא ניתן להסמיך את מיופה הכוח בנושאים אלו.

מה שכן, ניתן להסמיך בנושאים כגון החלטות בפרוצדורות רפואיות, אשפוזים, תרופות כאלה או אחרות טיפולים מתמשכים וכו.. גם כאן יש הגבלות והיריעה רחבה והמצוין במאמר זה על ייפוי כוח מתמשך הוא רק על קצה המזלג.

ייפוי כוח מתמשך - עו"ד אביתר ידעי
ייפוי כוח מתמשך – עו"ד אביתר ידעי

 

 

עריכת ייפוי כוח מתמשך ע"י עו"ד מומלץ בשומרון, כפר סבא רעננה והסביבה – סיכום:

לאחר שפירטנו בגדול את הנושא, אדגיש כי ישנם רבה פרטים נוספים הקשורים לנושא, ביניהם, אפשרות למינוי מיודע שיקבל דיווח מרגע המינוי ויוכל גם לפקח על תפקוד הממונה, אפשרות למנות לכל נושא אדם או בן משפחה אחר, מקרים בהם יש חובה לפנות לבית המשפט ועוד נקודות נוספות שלא כללתי במאמר. ישנם מקרים בהם כדאי לערוך בד בבד צוואה ואם יש חשוב להתייחס אליה בשלבי עריכת ייפוי הכוח.

עו"ד אביתר ידעי מעניק שירותים לעריכת ייפוי כוח מתמשך, במקרים מסוימים גם בבית הממנה. לא תמיד יכול הממנה להגיע למשרד העו"ד ולעיתים בשל המצב הרגיש, ישנה חשיבות לעורך את ייפוי הכוח במקום שנוח לממנה לשהות בו.

הנכם מוזמנים לפנות למשרדנו בכל שאלה או הבהרה אשר תעזור לכם לקבל את ההחלטה הנכונה לטובת המשפחה ועתיד יקירכם. בנוסף יש באפשרותכם להיכנס לעמוד הלינקדאין שלנו בלחיצה על הקישור.

בברכת רפואה שלמה ובריאות איתנה – משרד עו"ד אביתר ידעי.

 

ביטול החלטה באגודה שיתופית - עו"ד אביתר ידעי

ביטול החלטה באגודה שיתופית

תוכן עניינים ביטול החלטה באגודה שיתופית שנתקבלה ע"י הועד או האסיפה הכללית ביטול החלטה באגודה שיתופית או דרך קבלת ההחלטה נעשית בהתאם לתקנון האגודה שנקבע,

Read More »