ניהול משא ומתן – טקטיקת תום הלב

תוכן עניינים

עו"ד מומחה לגישור וניהול משברים – שיג ושיח

הצורך בניהול שיחה מניבה בכל תחום ושלב בחיים ומכאן לעיתים נולד הצורך בסיוע מאת עו"ד לגישור וניהול משברים המתמחה בייצוג בהליכים מעין אלו וניהול משברים ומחלוקות.

הוא פוגש אותנו במשפחה המורחבת, במצומצמת, בזוגיות, בעבודה, חברים שכנים וכו..

עוד לגישור וניהול משברים

 

כל צד לשיח, לרוב, יבקש לשכנע את הצד השני לשיחה כי רצונו, מחשבותיו, כוונותיו ומאווייו הם הנכונים לטובת כלל המשתתפים בשיחה/בדיון ויחתור לקבלת הסכמה משותפת ביחס לנקודת

ישנם צדדים לשיח המתרצים בקלות וישנם מאתגרים יותר.

בהינתן שלא מדובר בצד בעל מאפיינים פסיכופטים, וצד בעל חולשה מחשבתית מוגברת, נדון במאמר קצר זה על גישור ומשא ומתן על עקרי יסודות המו"מ והשגת התוצאה הנכונה (ולא הרצויה).

 

 

עו"ד לגישור וניהול משברים – פשרות הסכמים ומה שביניהם:

לרוב את המשאים ומתנים שאנו מנהלים בשגרה, אנו מנהלים בחוסר מודעות להתנהלותם. משכך, לרוב אופיו של האדם, יכולותיו הוורבליות מו גם מעמדו משפיעים על תוצאת השיח. אין מדובר בחוסר תום לב אלא בעליונות קיימת ומקובלת.

ישנן דרכים לנטרל את אותה עליונות וזאת, בין היתר ולרוב, באמצעות צירוף צד שלישי לשיח אשר יאזן את הכוחות.

יובהר, כי חוסר תום לב יכול ויהיה מהול בכל נקודה מנקודת השיח וההצגה. מעבר לברור מאליו כי תום לב מבטא את הדרישה לאמירת אמת ולהצגת מלוא התמונה העובדתית, הרי שגם שיח צעקני ואלים כלפי מי שמושפע מכך או שיח מקטין וסונט, הבעות פנים מאיימות, תנועות גוף, רמיזות, איומים מרומזים, השפעות שליליות והבטחה לנקמנות כל אלו מאיינים את תום הלב ומהווים מו"מ שבמקרה הטוב לא יניב הסכמות אמיתיות ובמקרה הרע יניב אותן תחת לחץ לא ראוי ומידתי.

אם ננסה להתכנס לנקודת הקיצון בניהול המו"מ, נכון להתמקד בהליכי גישור פורמליים המתקיימים חדשות לבקרים בתחומי המשפט.

מדובר על ישיבות ופגישות שנערכות ביוזמת הצדדים למחלוקת, אם הם חכמים- מחוץ לכותלי בית המשפט, או ע"פ חוק- בשליחות בית המשפט.

לפגישות מתכנסים הצדדים, בדרך כלל טעונים ומבקשים לפרוק ולהשתלח. לא שזה לא המקום לעשות כן, אלא שהצד שמבקש לשכנע, כדאי ויבוא מאופק וקשוב. זה יעזור לו לברור את מילותיו ובכך לנווט את השיח למקום נכון יותר מבחינתו.

 

מושכלות היסוד הן, כי פשרה טובה היא פשרה בה שני הצדדים יוצאים ואין מלוא תאוותם בידם!

 

הצלחת השיח/הגישור מעוגנת בדרך כלל במסגרת הסכם משפטי כזה או אחר. ההסכם יכול ויוכן ע"י עו"ד (בעדיפות) ויכול וכונן ע"י הצדדים עצמם.

במאמר מוסגר אחדד כי העדיפות לניסוח ההסכם ע"י עורך דין טמונה בדוקטרינה המשפטית השולטת בבתי המשפט לפיה לבית המשפט חופש פעלה רחב בכל הקשור לקביעותו "מה הייתה כוונת הצדדים" ולכן עו"ד מומחה בתחום, ימסגר את כוונות הצדדים ויצמצם את האפשרות לפרשנות מרחיקת לכת מאת אלו שיבקשו לעשות כן.

לצופה מן הצד, יראה הליך הגישור וניהול השיח קצת כמו סיטקום טלוויזיוני. לעיתים התפלפלות יתר ולעיתים "שכונה". ישנה חשיבות לניהול השיח בצורה בה הצדדים מבקשים לנהל אך יש לגדור, להגביל ולכוון לטובת ה"טכלס". לכן, קיימת חשיבות בניהול ישיבות מעין אלו בנוכחות עו"ד אשר ראשית יוודא שהשיח מתנהל בגבולות תום הלב ללא השפעות מולדות / מוקנות כאלו או אחרות ושנית יוודא כי הצדדים מתכנסים לטובת הבנות מבוססות.

לדוגמא: באחד מהליכי הגישור בהם נכחתי,  הצדדים לשיח היו גוף פיננסי גדול מחד ואיש עסקים מאידך. מטרת הפגישה הייתה לגשר על מחלוקת מסוימת ולהגיע להבנות מחוץ לכותלי בית המשפט. השיחה התחילה בהיכרות ומהר מאוד למחוזות האשמות הדדיות. כאמור, ישנה חשיבות לפריקת המטען, אך יש להגביל זאת ואף לעשות שימוש במטען בכדי למצוא את נקודת ההשקה.

אם נקצוב זאת, יש לאפשר כ-15 דקות לשני הצדדים להיכרות וחימום המנועים אך לאחר מיכן לנתב ולמקד לנקודות בסיס המחלוקת. לאחר פריקת המטען תיווכחו לראות כי נקודות המחלוקת מצטמצמות בצורה ריאלית ונהיות ממוקדות.

לאחר שאותרו נקודות המחלוקת, נערך דיון בכל נקודה ונקודה, הדיון הוא דיון מעמיק המאפשר לצדדים לעלות רעיונות לפתרון הרצוי מבחינתם. תשומת הלב, כי הפתרונות שהצדדים יעלו מושפעות בהכרח מן השיח ה"פורק" המוקדם יותר. טענות ריאליות מצד אחד יקבלו משמעות אצל הצד השני בבואו להציע פתרון או לחוות דעת ביחס לפתרון הצד השני. הדבר טמון בכך, שניהול השיח המקדמים- המחמם- יש בו לרוב בכדי להשפיע על עמדות הצדדים הגם שאינם מודים בכך בפה מלא.

למען הסר ספק, ההשפעה של השיח המקדים על אחד מן הצדדים (בכפוף לאמור לעייל) אינה מהווה חוסר תום לב אלא משמשת כהליך בריא לקראת השגת ההסכמות. לרוב בכל מו"מ יש צורך ב"הורדת צד מעץ" ויש לעשות זאת בשום שכל תוך שמירה על אינטרסים ובגבולות הטעם הטוב.

סוף דבר, הפגישה הנ"ל נחלה הצלחה עובר להסכמות מסחריות אליהן הגיעו הצדדים מתוך אותם רעיונות שהועלו על ידם (וחודדו על ידי עורכי הדין בהסכם שהוכן). כל הפגישה נערכה כשעה בלבד!

 

עו"ד לגישור וניהול משברים – לסיכום האם יש מנצח?

בניהול מו"מ לא מקצועי בין שני בני אדם, ייתכן ויהיה מנצח מובהק. הדבר כרוך בהכרח עם הרגשת החמצה או הקטנה של הצד השני שראוי ויוודא כי ההסכמה שנתן לא ניתנה תחת לחצים כמפורט לעייל.

בניהול מו"מ מקצועי במסגרת הליך גישור או פישור, לרוב הסימן המובהק להצלחת המו"מ יהיה בכך ששני הצדדים לא קיבלו את מלוא רצונם. אלו יסודות השיח לפתרון המחלוקות. מצד שני הצדדים בהבנות אליהן הגיעו, חסכו ממון רב וזמן שיפוטי יקר אותם היו משלמים ומבזבזים בין כותלי בית המשפט.

מניסיוני רב השנים, כאשר לצדדים אינטרס משותף לפתרון המחלוקת, עליהם להתרחק מפסיקת בית המשפט שלרוב מותירה צד אחד בפני שוקת שבורה.

 

עו"ד אביתר ידעי בעל ניסיון רב שנים בניהול מו"מ והליכי גישור ופישור מסחריים, עסקיים וחברתיים הן בתוך כותלי בית המשפט והן מחוצה להם.

לפרטים נוספים ומידע כנסו לעמוד הלינקדאין שלנו.

ביטול החלטה באגודה שיתופית - עו"ד אביתר ידעי

ביטול החלטה באגודה שיתופית

תוכן עניינים ביטול החלטה באגודה שיתופית שנתקבלה ע"י הועד או האסיפה הכללית ביטול החלטה באגודה שיתופית או דרך קבלת ההחלטה נעשית בהתאם לתקנון האגודה שנקבע,

Read More »